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Appendix A 

Section 128D. Item 402(v) — Pay Versus Performance 
Question 128D.01 

Question: Is the information required pursuant to Item 402(v) of Regulation S-K required to be included in 
Form 10-K, given that Item 11 of Form 10-K indicates that the registrant is required to furnish the information 
required under Item 402 of Regulation S-K? 

Answer: No. Item 402(v) of Regulation S-K provides that the information required thereunder must be 
provided in connection with any proxy or information statement for which the rules of the Commission require 
executive compensation disclosure pursuant to Item 402 of Regulation S-K, and Instruction 3 to Item 402(v) 
specifies that the information provided under Item 402(v) of Regulation S-K will not be deemed to be 
incorporated by reference into any filing under the Securities Act or the Exchange Act, except to the extent 
that the registrant specifically incorporates it by reference. [February 10, 2023] 

Question 128D.02 

Question: In calculating the equity award adjustments required by Item 402(v)(2)(iii)(C)(1), are equity 
awards granted to a first-time named executive officer (“NEO”) in a year prior to (and not otherwise related 
to) their appointment as a NEO required to be included? For example, if a non-NEO employee is granted a 
stock option in year 1, and subsequently appointed as a NEO in year 2, must that NEO[’]s “compensation 
actually paid” in year 2 reflect the adjustments required by subparagraphs (ii), (iv) or (v) (relating to prior 
fiscal year awards) of Item 402(v)(2)(iii)(C)(1) with respect to the stock option granted in year 1? 

Answer: Yes. Although such awards may not be reported in the Summary Compensation Table required by 
Item 402(c) (see Question 119.01), the change in value of such awards during the executive’s tenure as a 
NEO should be included in the calculation of compensation actually paid. [February 10, 2023] 

Question 128D.03 

Question: Item 402(v)(3) of Regulation S-K requires, for each amount disclosed in columns (c) and (e) of 
the Pay Versus Performance table, footnote disclosure of each of the amounts deducted and added 
pursuant to Item 402(v)(2)(iii). Is footnote disclosure required for each of the fiscal years presented in the 
table? 

Answer: Item 402(v) footnote disclosure for years other than the most recent fiscal year included in the Pay 
Versus Performance table would be required only if it is material to an investor’s understanding of the 
information reported in the Pay Versus Performance table for the most recent fiscal year, or of the 
relationship disclosure provided under Item 402(v)(5). However, in the registrant’s first Pay Versus 
Performance table under the new rules, the registrant should provide footnote disclosure for each of the 
periods presented in the table. [February 10, 2023] 

Question 128D.04 

Question: Item 402(v)(3) of Regulation S-K requires, for each amount disclosed in columns (c) and (e) of 
the Pay Versus Performance table, footnote disclosure of each of the amounts deducted and added 
pursuant to Item 402(v)(2)(iii). May a registrant satisfy this requirement by providing the aggregate amount 
calculated for pension value adjustments under Item 402(v)(2)(iii)(B)(1) and equity award adjustments under 
Item 402(v)(2)(iii)(C)(1)? 

Answer: No. The registrant should provide footnote disclosure of each of the amounts deducted and added 
pursuant to Items 402(v)(2)(iii)(B)(1)(i) – (ii) and Items 402(v)(2)(iii)(C)(1)(i) – (vi). [February 10, 2023] 

Question 128D.05 

Question: For purposes of calculating peer group total shareholder return under Item 402(v)(2)(iv) of 
Regulation S-K, may a registrant use any compensation peer group that is disclosed in its Compensation 
Discussion & Analysis (“CD&A”), or is the registrant limited only to a peer group used in the CD&A for 
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purposes of disclosing the registrant’s compensation benchmarking practices under Item 402(b)(2)(xiv) of 
Regulation S-K? 

Answer: The registrant may use a peer group that is disclosed in its CD&A as a peer group actually used by 
the registrant to help determine executive pay, even if such peer group is not used for “benchmarking” under 
Item 402(v)(2)(xiv) of Regulation S-K, as that term is explained in CDI 118.05. [February 10, 2023] 

Question 128D.06 

Question: What time period is a registrant required to present under Item 402(v) of Regulation S-K for its 
cumulative total shareholder return (“TSR”) and peer group TSR when the registrant went public during the 
earliest year included in the “Pay Versus Performance” table? 

Answer: Consistent with the calculation of TSR under Item 201(e) of Regulation S-K, if the class of 
securities was registered under Section 12 of the Exchange Act during the earliest year included in the “Pay 
Versus Performance” table, the “measurement point” for purposes of calculating TSR and peer group TSR 
should begin on such registration date. [February 10, 2023] 

Question 128D.07 

Question: In each of 2020 and 2021, a registrant provided the same list of companies as a peer group in its 
Compensation Discussion & Analysis (“CD&A”) under Item 402(b) but provided a different list of companies 
in its CD&A for 2022. With respect to a registrant providing initial Pay versus Performance disclosure in its 
2023 proxy statement for three years (as permitted by Instruction 1 to Item 402(v) of Regulation S-K), may 
the registrant present the peer group total shareholder return for each of the three years using the 2022 peer 
group? 

Answer: No. In this situation, the registrant should present the peer group total shareholder return for each 
year in the table using the peer group disclosed in its CD&A for such year. [February 10, 2023] 

Question 128D.08 

Question: Item 402(v)(2)(v) requires “net income” to be included in column (h) of the Pay Versus 
Performance table required by Item 402(v)(1). May a registrant use other net income amounts presented in 
the audited financial statements? For example, may a registrant that consolidates subsidiaries that are not 
wholly-owned use net income attributable to the controlling interest or registrant to satisfy this requirement? 
May a registrant with material discontinued operations during the fiscal year use income or loss from 
continuing operations to satisfy this requirement? 

Answer: No. The registrant is required to provide in column (h) its net income or loss as required by 
Regulation S-X to be disclosed in the registrant’s audited GAAP financial statements. [February 10, 2023] 

Question 128D.09 

Question: Under Item 402(v)(2)(vi), a registrant’s Company-Selected Measure must be a financial 
performance measure that is not otherwise required to be disclosed in the Pay Versus Performance table 
required by Item 402(v)(1). The required financial performance measures include net income and the 
cumulative total shareholder return of the registrant. May a registrant provide a Company-Selected Measure 
that is derived from, a component of, or similar to these required measures, such as earnings per share, 
gross profit, income or loss from continuing operations, or relative total shareholder return? 

Answer: Yes, the Company-Selected Measure can be any financial performance measure that differs from 
the financial performance measures otherwise required to be disclosed in the table that meets the definition 
of Company-Selected Measure in Item 402(v)(2)(vi) including a measure that is derived from, a component 
of, or similar to those required measures. Any such measures could also be included as financial 
performance measures in the Tabular List required by Item 402(v)(6) of Regulation S-K. [February 10, 2023] 

Question 128D.10 

Question: Would it be appropriate for a registrant to disclose its stock price as its Company-Selected 
Measure under Item 402(v)(2)(vi) if the registrant does not use any financial measures to otherwise link pay 
and financial performance, but the “compensation actually paid” reported in the Pay Versus Performance 
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table required by Item 402(v)(1) includes the fair value of time-vested share-based awards, which value is 
largely tied to stock price? 

Answer: No. While stock price is considered a “financial performance measure” for purposes of Item 
402(v)(2)(vi), it should not be disclosed as the registrant’s Company-Selected Measure if the registrant does 
not use it to link compensation actually paid to its named executive officers to company performance, even if 
it has a significant impact on the amounts reported in the Pay Versus Performance table. That is, if the only 
impact of stock price on a named executive officer’s compensation is through changes in the value of share-
based awards (which would be evident from the registrant’s Summary Compensation Table disclosure), the 
registrant could not include its stock price as the Company-Selected measure. However, if, for example, the 
registrant’s stock price is a market condition applicable to an incentive plan award, or is used to determine 
the size of a bonus pool, it may be included as a registrant’s Company-Selected Measure. [February 10, 
2023] 

Question 128D.11 

Question: Can the Company-Selected Measure included in the Pay Versus Performance table required by 
Item 402(v)(1) be measured over a multi-year period that includes the applicable fiscal year as the final year, 
similar to the use of multi-year measurement periods for calculating total shareholder return under Item 
402(v)(2)(iv), as long as such performance period is used consistently for all years in the table? 

Answer: No. Under Item 402(v)(2)(vi), the Company-Selected Measure is the measure which in the 
registrant's assessment represents the most important financial performance measure (that is not otherwise 
required to be disclosed in the table) used by the registrant to link compensation actually paid to the 
registrant's named executive officers, for the most recently completed fiscal year, to company performance. 
[February 10, 2023] 

Question 128D.12 

Question: A registrant uses a “pool plan” to determine its annual bonus awards. Under the plan, a bonus 
pool is available for payout only upon achievement of a financial performance measure or the size of the 
pool is determined based upon the extent such measure is achieved. Once that financial performance 
measure is achieved, the compensation committee may allocate bonus payouts to participants in its 
discretion, based on criteria independent of the achievement of any financial performance measure(s). If the 
registrant’s executive compensation does not use any other financial performance measures, may the 
registrant omit the Tabular List required under Item 402(v)(6) of Regulation S-K and the Company-Selected 
Measure required under Item 402(v)(2)(vi) of Regulation S-K and the related relationship disclosure required 
under Item 402(v)(5)(iii) of Regulation S-K from its disclosure under Item 402(v)? 

Answer: No. Because the size of the bonuses paid from the “bonus pool” is determined based wholly or in 
part on satisfying the financial performance measure, the registrant is using the financial performance 
measure to link the executive compensation actually paid to company performance within the meaning of 
Item 402(v)(2)(vi) and Item 402(v)(6). [February 10, 2023] 

Question 128D.13 

Question: If a registrant has multiple principal executive officers (“PEOs”) in a fiscal year, Item 402(v) 
requires the registrant to provide separate columns for each PEO in the Pay Versus Performance table 
required by Item 402(v)(1). May the registrant aggregate (i.e., use the total sum of) the compensation of 
such PEOs in a given year for purposes of the narrative, graphical, or combined comparison between 
compensation actually paid and total shareholder return (“TSR”), net income, and the Company-Selected 
Measure provided under Item 402(v)(5)? 

Answer: To the extent the presentation will not be misleading to investors, the staff will not object if a 
registrant aggregates the PEOs’ compensation for purposes of the narrative, graphical, or combined 
comparison between compensation actually paid and TSR, net income, and the Company-Selected 
Measure. [February 10, 2023] 
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Section 228D Item 402(v) — Pay Versus Performance 
228D.01 If a company changes its fiscal year during the time period covered by the Item 402(v) Pay Versus 
Performance table, provide the disclosure required by Item 402(v) for the “stub period,” and do not annualize 
or restate compensation. For example, in late 2022, a company that is not a Smaller Reporting Company 
changed its fiscal year end from June 30 to December 31. In the registrant’s first Pay Versus Performance 
table, provide disclosure for each of the following four periods: July 1, 2022 to December 31, 2022; July 1, 
2021 to June 30, 2022; July 1, 2020 to June 30, 2021; and July 1, 2019 to June 30, 2020. Continue 
providing such disclosure including the stub period until there is disclosure for five full fiscal years after the 
stub period. This is consistent with the approach applicable to Summary Compensation Table disclosure for 
changes in fiscal year end. See Question 217.05. [February 10, 2023] 

228D.02 A registrant emerged from bankruptcy, and a new class of stock that was issued under the 
bankruptcy plan started trading in September 2020. Registrant is preparing its first Pay Versus Performance 
disclosure for inclusion in its 2023 proxy statement. Consistent with Question 206.14, registrant will be 
presenting less than five full years of data in its stock performance graph under Item 201(e) using a 
measurement period for the graph from September 2020 through December 2022. For purposes of the 
requirement in Item 402(v)(2)(iv), the registrant may provide its cumulative total shareholder return and peer 
group cumulative total shareholder return in the same manner. The registrant should provide footnote 
disclosure to explain the approach and its effect on the Pay Versus Performance table. [February 10, 2023] 

 

This communication, which we believe may be of interest to our clients and friends of the firm, is for general information only. It is not a 
full analysis of the matters presented and should not be relied upon as legal advice. This may be considered attorney advertising in 
some jurisdictions. Please refer to the firm’s privacy notice for further details. 
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